WandelSportVereniging

Wandeltochten

Rotan Wandeltocht, zaterdag 27 april 2024, Koningsdag

Misschien een beetje een rare combinatie om Koningsdag met de Rotanwandeltocht te combineren, maar voor ons in Noordwolde gaat het prima samen: een koninklijke route op een feestelijke dag. De Rotanwandeltocht in de kleur Oranje. Dit jaar proberen we er weer een feestelijk tintje aan te geven en zo een eerbetoon te geven aan het feest van de Koning en de rotan-industrie (handwerk) in Noordwolde. Met een  oranje rugzak, broek, sjaal of shirt kom je een heel eind.

De route staat ook open voor Nordic Walkers en voor wandelaars met wandelstokken.

Honden mogen, mits aangelijnd, mee.

Meer informatie over de route: de route loopt dit jaar door de prachtige bossen van de Maatschappij van Weldadigheid, Staatsbosbeheer en een klein stukje over Landgoed de Eese.

Startplaats:
Café-restaurant Sporthal De Duker,
Dwarsvaartweg 2, 8391ML Noordwolde.

Afstanden:
30 km : 08.30 – 09.30
22,5 km: 09.30 – 10.30
15 km : 10.30 – 13.00
7,5 km : 10.30 – 13.00

Sluiting: 17.00 u.

Kosten voorinschrijving:
Niet-KWBN leden: € 7,-
KWBN: €6,-
Kosten inschrijving op de dag:
Niet-KWBN-leden €9,-
KWBN €8,-
Leden van De Blaren: gratis
Junioren t/m 17 jaar gratis

AVOND4DAAGSE, 21 T/M 24 MEI 2024

MELD JE AAN ALS VERKEERSREGELAAR. DOE HET VOOR DE KINDEREN.

Na het succes van vorig jaar met op vrijdag ruim 200 deelnemers weer de volgende vierdaagse. Inmiddels is het Kinderen voor Kinderen Avond4daagse lied bekend en we gaan ervan uit dat jullie het lied dit jaar allemaal mee kunnen zingen. Zeker als we op vrijdag via de Bovenstreek bij de Duker aankomen en door (groot)ouders, vrienden en kennissen worden ontvangen.

Vanuit de scholen is vorig jaar het verzoek gekomen om een bijdrage aan de organisatie van dit festijn te leveren. In 2023 hebben we dit uitgeprobeerd en bleek het een succes te zijn. Dat betekent dat we dit in 2024 weer gaan doen. Met elkaar proberen we nog wat punten te verbeteren. Bij iedere school is bijvoorbeeld een rustpunt dat wordt bezet door leerkrachten van de school en/of ouders. De school geeft daar aan de kinderen drinken en/of een gezonde traktatie. Onderling stemmen we af wat de traktatie inhoudt. Jammer genoeg kunnen we door de afstand geen rustpunt maken bij de school De Klaeter in De Hoeve. Zij staan dan op een andere plaats ingedeeld en vorig jaar deden ze dat uitstekend.

Inmiddels is het Kinderen voor Kinderen Avond4daagse lied bekend en we gaan ervan uit dat jullie het lied dit jaar allemaal mee kunnen zingen. Zeker als we bij de Duker aankomen en door (groot)ouders, vrienden en kennissen worden ontvangen.

Vanuit de scholen is het verzoek gekomen om een bijdrage aan de organisatie van dit festijn te leveren. Een prima geste. In 2023 hopen we hierover meer op de site te kunnen plaatsen.

10 km 18.00 u. starttijd tot: 18.15 u.
5   km 18.15 u. starttijd tot: 18.30 u.
Sluiting: 21.00 u

Kosten: € 6,-
Loop je 1 dag mee € 3,-

Iedereen krijgt na de Avond4daagsemedaille.

Ook in 2024

DR. VERDENIUS WANDELTOCHT, zaterdag 5 oktober 2024

De Dr. Verdeniustocht is een bijzondere tocht. Met deze tocht herinneren wij het moedige optreden van Dr. Verdenius die zijn leven gaf omwille van onze vrijheid. Hij is hiermee symbool voor alle andere verzetsstrijders, militairen en anderen die zich hebben ingezet voor het behoud van onze vrijheid. Mocht u meer informatie over de achtergrond en de geschiedenis willen, kijk dan op www.drentheindeoorlog.nl en klik door naar Massale arrestaties eind 1944 in Diever en Noordwolde.

De wandeltocht staat ook open voor Nordic Walkers en mensen met wandelstokken.

Meer informatie over de route: De route gaat dit jaar over ……

Startplaats:
Café-restaurant Sporthal De Duker,
Dwarsvaartweg 2, 8391ML Noordwolde.

Afstanden:
30 km : 08.30 – 09.30
22,5 km: 09.30 – 10.30
15 km : 10.30 – 13.00
7,5 km : 10.30 – 13.00

Sluiting: 17.00 u.

Kosten voorinschrijving:
Niet-KWBN leden: € 7,-
KWBN: €6,-
Kosten inschrijving op de dag:
Niet-KWBN-leden €9,-
KWBN €8,-