BEWEEG MEE(R) BASISGROEP

Met de oproep Beweeg Mee(r) bieden we training voor mensen, dus ook voor jongeren, die

* ‘gewoon’ te zwaar zijn en willen afvallen en/of diabetes hebben en/of hun conditie willen onderhouden en/of verbeteren

* ‘achter de geraniums zitten’ en nu anderen willen ontmoeten en iets aan hun gezondheid willen doen

* langer gebruik willen maken van een gezond brein

* actiever willen worden door gebruik te maken van poles (Nordic Walkingstokken) om beter te kunnen lopen.

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) stelt dat volwassenen per dag minimaal een half uur matig intensief moeten bewegen en dat minimaal 5 dagen per week om gezondheidseffecten te verkrijgen of te onderhouden. Daarnaast moet je ook aan spiertraining doen. Beweging is dus erg belangrijk. Luister maar eens naar de podcast van Erik Scherder (duurt wel bijna een uur).

Vandaar dat onze trainingen bestaan uit bewegen en spiertraining door het doen van oefeningen. In de pauzes geniet je van de natuur en na afloop is er ruimte om gezamenlijk iets te drinken.

Heb je het gevoel ‘niets te kunnen’ of het idee te hebben ‘ik kan dat toch niet’, probeer dan toch eens een training bij te wonen in de Basisgroep.

De Basisgroep is er voor wandelaars en Nordic Walkers. Omdat deze les aansluit bij jouw niveau is dit voor iedereen te doen. Je leert er de basisprincipes van het wandelen en aan het eind van de cursus kan je een wandeling maken van 3 tot 5 km.

Voor Nordic Walkers die al eerder een cursus hebben gedaan, maar een tijd gestopt zijn en het Nordic Walken weer willen oppakken, is dit ook een goede groep om te starten.

De Basisgroep wandelt op donderdagmorgen van 09.15 – 10.00 uur. Startpunt: kiosk bij de Spokedam, Elsweg 8 8391 KB Noordwolde (Fr).

De eerste 2 trainingen zijn gratis. Je kan dan beoordelen of het ‘iets’ voor je is

Kosten:

1. Deelnemers zijn (aspirant-) lid van WSV De Blaren €10,- per jaar. Voor het laatste deel betaalt u €2,50,-
  2. Deelnemers aan het wandelprogramma betalen € 35,- voor deel 2 van 2021.
  3. Er zijn ongeveer 14 trainingen op de donderdag en we doen 2 wandeltochten.
  4. Deelnemers mogen gratis deelnemen aan 2, door WSV De Blaren georganiseerde, wandeltochten. In 2021 zal dat niet lukken door de maatregelen voor Corona. Voor traningsleden lukt dit (nog) wel.
  5. Alle kosten dienen vooraf te worden voldaan op rekening

Rabo-rekening: NL22 RABO 0310263859 t.n.v. penningmeester WSV De Blaren

Over de kosten:

Wij zijn een vereniging zonder enige vorm van subsidie. Dat betekent dat alle kosten die de vereniging maakt, zoals het lidmaatschap van de KWBN, de kosten voor het opleiden van trainers, de aanschaf van materialen voor EHBO en een cursus Reanimatie, verzekeringen en overige materialen door de vereniging gedragen moeten worden. Als vereniging streven we kwaliteit na.

Een aantal leden van de vereniging is ook verkeersregelaar. Zij treden ook op voor andere verenigingen uit Noordwolde en omgeving. Zij doen dit gratis, maar ook hieraan zijn kosten verbonden.

Wij zijn een vereniging zonder winstoogmerk, maar we willen wel een vereniging zijn met een financieel gezonde basis.  Als (aspirant-)lid bent u daar zelf bij. Daarnaast zijn we als vereniging open en transparant.*

* per 1 juli 2021 is de Wet BestuursToezicht Rechtspersonen ingevoerd. Dat veronderstelt o.a. openheid en transparantie aan de leden.